annonse

- Hvor mye snø tåler taket før jeg må måke?

Tåler mye
Tåler mye: Daglig leder hos Tekno Maskin, Thor Kristian Nordhagen, er her oppe på taket av ei ny Adria campingvogn. Han forteller at moderne campingvogn-tak tåler store snømengder, men at det er viktig å tenke på takluker og ventilasjon. (Foto: Tommy Simon Norum)
Viktig
Viktig: Å få ut fuktigheten om vinteren er viktig. Thor Kristian Nordhagen forteller at campingvogneeiere bør sørge for å holde takluker og ventiler åpne. (Foto: Tommy Simon Norum)
Snø på taket
Snø på taket: Husbygger Harald Halvorsen i Harald Halvorsen AS forteller at alderen på huset avgjør hvor mye snø taket tåler. Etter år 2000 regnes 350 kg per kvadratmeter. (Foto: Tommy Simon Norum)
Tung snø
Tung snø: Snø og vinterlandskap kan være vakkert, men hvor mye snø tåler egentlig taket? Bildet er fra Budor. (Foto: Roy Ottesen)

Da snømengdene laver ned i store menger stiller mange seg spørsmålet, når bør jeg måke taket, og tåler campingvogna mer eller mindre enn hustaket?

Tommy Simon Norum

Snø

2018 har hittil vært et snørikt år der store snømengder har falt ned på kort tid. Væromslag til mildvær og regn førte til at snøen ble kram og tung. Noen valgte å måke taket på hus og hytter i hui og hast, mens andre satt foran peisen og tok det hele med den største ro.

- På eneboliger med byggeår fra 1950 til 2000 er taket beregnet til å tåle 150 kilo snø per kvadratmeter, som tilsvarer omtrent 40 centimeter, forteller Harald Halvorsen, som driver Harald Halvorsen AS i Skogbygda.

Han har i dag seks ansatte og bygde seks hus i 2017. I vinter har han fått en del henvendelser med spørsmål om snømåking av taket. Han har også hatt jobber med å forsterke taket.

Har blitt sterkere

Noen tror at gamle hus tåler mer enn nye, men her er det motsatt ifølge Halvorsen.

- Etter år 2000 er beregningen 350 kilo per kvadratmeter, som tilsvarer cirka en meter snø og er over en fordobling av kravene, forteller Halvorsen, som legger til at et alternativ på eldre hus er en forsterkning av eksisterende takstoler, eller å legge inn flere takstoler som er ett større inngrep.

Utover å måle snømengden på taket med en meterstokk, er det lite man kan se etter om når taket bør måkes. Det er imidlertid noen faresignaler når takets bæreevne er på bristepunktet.

- Ser man at himlinga bøyer seg, og at dører og vinduer blir trange, bør man passe på, sier Halvorsen.

Skjev vektfordeling

Et annet moment å tenke på i tillegg til snømengden, er hvordan snøen er fordelt på taket.

- Skjevfordelinga er avhengig av vindretningen, og det er viktig å se etter at det ikke er mye skjevfordeling. Vinden kan gjøre at det ligger 30 centimeter snø på den ene siden av taket, og 50 centimeter på den andre, sier Halvorsen.

Rustne takplater kan også gjøre at snøen henger lengre før den sklir av. I 1980 kom det krav om at taket skulle tåle 250 kilo i Odal, et krav som ikke gjaldt i Nes.

- I 2000 kom krav fra myndighetene om at nye hus skulle tåle 350 kilo per kvadratmeter. Nye bygg bygges også ofte med takstein, og takene skal tåle en meter snø, sier Halvorsen, som legger til at man bør holde ekstra øye med eldre eneboliger og landbruksbygg.

Tåler nesten hva som helst

Campingvogneiere slipper å bekymre seg for snømengden på taket, ifølge Thor Kristian Nordhagen, daglig leder hos Tekno Maskin på Herbergåsen.

- Moderne campingvogner tåler nesten hva som helst av snø på taket. Men det er viktig å tenke på at ventilasjonen går gjennom ventiler og takluker som blir tette i snøen, forteller Nordhagen.

Kundene hos Tekno Maskin har campingvogner både i lavlandet og på fjellet.

- Er det mellom en halvmeter og en meter snø kan det allikevel være lurt å tenke på måking, da snø samler mye vann og blir tungt. Det kan bli høy belastning på støttebeina, og vi ser at støttebeina ofte hever seg fire til fem centimeter fra bakken etter at taket har blitt måkt, forteller Nordhagen.

Takluker og ventiler

Så til spørsmålet om man kan gå på taket av campingvogna?

- På sort sett alle nyere vogner kan man gå på taket, og takene er glassfiberarmert slik at man slipper bulker som i de gamle vognene med aluminiumstak. Tidligere hadde produsentene problemer med at det ble bulker i taket etter harde haglbyger nedover i Europa, forteller Nordhagen, som legger til at det er viktig å ikke tråkke på takluker og ventiler som kan ligge gjemt under snøen.

- La det også bli igjen et snølag, slik at det ikke blir merker og skader i taket etter spaden, oppfordrer Nordhagen.

Størrelsen på campingvogna kan også avgjøre hvor mye snø taket tåler. Store vogner med store takflater og åpen innredning, har mindre støtte enn ei mindre vogn med mye innredning.

Ikke bank i isen!

Tekno Maskin solgte 320 enheter i 2017, som er antall campingvogner og bobiler sett under ett. De ser dermed mange campingvogner med brukerfeil, blant annet på vogner som brukes om vinteren og utvikler varme.

- De som bruker vognene vinterstid vil få voldsom avrenning, og dermed dannelse av iskaker som kan skade for eksempel vinduer og gass-kassa i forkant, forteller Nordhagen.

Han forteller at det er viktig at man ikke prøver å banke i stykker isen på sidene.

- Vi har fått inn masse vogner der folk har slått i isen, slik at det blir bulker i vogna. Slår man i isen blir kraften overført rett i veggen. Det beste er å bruke lunkent vann, forklarer Nordhagen, som legger til at stadig flere drar med seg campingvogna til fjellet om høsten, for å så bruke vogna som hytte om vinteren.

- Alle campingvogner er helårsvogner, men det største problemet om vinteren er at ventilasjonen blir tett. Mange lager derfor kasser rundt taklukene som er høyere enn snømengden. Mange setter gjerne på strømmen dagen før de reiser opp med ønske om å få ut fuktigheten, sier Nordhagen.

Viktig å frostsikre

Har man campingvogn er det også viktig å huske på frostsikring. Tekno Maskin selger mange varmtvannsberedere og vannkraner om våren som følge av at campingvogneiere har glemt å frostsikre. Disse delene er ofte dyre.

Tekno Maskin har 15 ansatte fordelt på 13 årsverk, og kundene kommer fra hele landet med hovedtyngden fra Oslo og Akershus.

- Vi forhandler merkene Adria og Knaus, mens Polar er premium-merket som er dyrere, forteller Nordhagen.

Prisene på nye campingvogner varierer fra 300 000 til en million kroner. Nordhagen er fornøyd med 320 solgte enheter i 2017.

- Vi klarer ikke mer med dagens bygg og mannskap, sier Nordhagen.

Høysesongen for campingvogner er uten tvil sommerhalvåret, da snømåking og minusgrader bare er et fjernt minne.

Moderne campingvogner tåler nesten hva som helst av snø på taket. Men det er viktig å tenke på at ventilasjonen går gjennom ventiler og takluker som blir tette i snøen.

Thor Kristian Nordhagen, daglig leder Tekno Maskin.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

Cachefeed: v1.1 - Source - a870b83bee89bcdf677c9892445da989