annonse

Terje Andreas Nome er død

Døde lørdag
Døde lørdag: Den fargerike bergenseren Terje Andreas Nome døde i sitt hjem i Fenstad lørdag. Han hadde en egen evne til å irritere, provosere og engasjere. (Foto: Thomas Frigård)

Terje Andreas Nome døde lørdag, 79 år gammel.

Jan Erik Hæhre

Bergenseren som bosatte seg i Nes tidlig på 1980-tallet, har vært en synlig person i Nes. han har vært politisk aktiv, der han ble stemt inn i kommunestyret tre ganger på rad - for tre forskjellige partier, han har vært en ildsjel i ulike foreninger og han har vært slusevokter i Svanfoss.

Hans seneste verv i foreninger var som leder i Fenstad Fotballklubb. Han bodde rett ved stadion helt til han døde lørdag.

Evnen til å irritere

Nome la selv aldri skjul på at han hadde evnen til å irritere, ergre, provosere og engasjere i årene han var som mest aktiv. Da han fylte 60 år, konkluderte han som følger:

- Jeg ble til slutt så kontroversiell at jeg ikke kom med på lista til Tverrpolitisk Bygdeliste i Nes.

Han kom ofte med forslag som ble nedstemt, men opplevde at politikere i ettertid sa de gjerne skulle støttet forslagene, men de likte ikke måten han opptrådte på og la fram sine forslag.

Langt fra Bergen til Nes

- I politikken merket jeg på en måte at det var langt fra Bergen til Nes. Mange mislikte min måte å være på med litt sarkasme i innleggene, sa han for 19 år siden.

Nome var aldri redd for å si det han mente.

- Jeg har alltid vært «flink» til å åpne kjeften, og virker nok nokså brautende, kanskje litt amerikansk, i væremåten, var måten han beskrev seg selv på.

Kringkastingssjef

I tillegg til de omtalte verv, engasjerte Nome seg i musikken. Han gikk i periode under artistnavnet Kid West. Han omtalte seg selv som «en musiker i 2. divisjon».

Selv om han flyttet til Østlandet, la han aldri skjul på at hjertet hans var i SK Brann.

Den fargerike bergenseren, som kanskje var en av de siste originalene, søkte i sin tid jobben som kringkastingssjef etter Einar Førde.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

Cachefeed: v1.1 - Source - 0da31d8f2f4f80015f699f11b3d2dbda