Grong i solnedgang. Foto: Steinar Johansen

Grong i solnedgang. Foto: Steinar Johansen

Nord-Trøndelag

For valgperioden 2017–2021 er det valgt inn fem representanter fra Nord-Trøndelag.

Representantene er fordelt på følgende partier: Arbeiderpartiet (2), Høyre (1), Senterpartiet (1) og Venstre (1). 

Alle representanter fra samme fylke tilhører en fylkesbenk. Som regel er det den første representanten fra hvert fylke som leder fylkesbenken.

Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag ble slått sammen til Trøndelag fylke 1. januar 2018, men er fortsatt separate valgdistrikter.

Innvalgte og fast møtende representanter

5 siste spørsmål til statsrådene fra fylkets representanter

 • Skriftlig spørsmål fra Ingvild Kjerkol (A) til helseministeren

  Hvilke vurderinger ligger til grunn for opprettelsen og sammensetningen av en ny arbeidsgruppe som skal utrede videre anbefalingene i rapporten «Rett til rett kjønn - helse til alle kjønn» og hvordan vil statsråden følge opp de anbefalingene som et flertall stod bak i rapporten utover å sette ned et nytt utvalg?
 • Skriftlig spørsmål fra Ingvild Kjerkol (A) til helseministeren

  Hvordan mener Statsråden at man skal sørge for god pasientbehandling og unngå regionale forskjeller i kvaliteten på nyutdannede spesialister, når arbeidsgiver får bestemme hva som skal til for å bli spesialist?

 • Skriftlig spørsmål fra Ingvild Kjerkol (A) til helseministeren

  Hvordan vil statsråden sørge for at barn i Norge kan sikres den samme forebyggende tilgangen på hjelpemidler som gir bedre glukosekontroll og økt rom for livsutfoldelse som barn i våre naboland får?
 • Spørretimespørsmål fra Ingvild Kjerkol (A) til helseministeren

  I vinter har vi kunnet lese om unge med alvorlige spiseforstyrrelser som opplever å måtte vente på behandling i opptil et halvt år. Mor til ei 22 år gammel jente har fortalt til Dagsavisen at 'Å vente i flere måneder er veldig lenge når noen er så dårlige. Det er skummelt å tenke på at hun har vært døden nær to ganger'. Er statsråden trygg på at personer med alvorlige spiseforstyrrelser får den hjelpen de trenger, i tide?
 • Skriftlig spørsmål fra Ingvild Kjerkol (A) til helseministeren

  Hvem mener statsråden har det overordnede ansvaret for at tilbudet fra de regionale helseforetakene er godt nok, og hva har han selv tenkt å gjøre i denne saken?

Representantforslag fremmet av fylkets representanter

Se alle