Posts

Timini har den store glede av å invitere Omega og HC til familiefest, 6. april! Vi gleder oss til å være sammen med mamma og pappa Dette blir en kveld fylt med god stemning, god drikke og morsomme aktiviteter.

Vi begynner kl 18.00 i kjelleren på Gamle Elektro! Mer informasjon om kvelden og etterfesten kommer fortløpende, men hold av fredag 6. april! Vi gleder oss

APR6
Fri 18:00 UTC+02Elektrobygget Gløshaugen NTNUTrondheim, Norway
12 people going

Nanoteknologi har muligheten til å bidra på mange områder, og spesielt innen helse. Nå viser kinesiske forskere at nanoteknologi kan hjelpe mot blindhet, noe vi ikke har vært i nærheten av å "kurere" tidligere. Måten de gjør dette på er å lage et brett med veldig tynne tråder som består av nanopartikler med gull og platina. Disse fungerer så delvis som de naturlige fotoreseptorene i øyet ved at de sender et signal når de utsettes for lys. Dette signalet blir så forstått av re...sten av systemet, og tester i etterkant viser at de blinde musene kunne oppdage lys.

Foreløpig kan ikke denne teknologien brukes til å sende informasjon om farger, og implantatet er kun aktivt og stabilt i åtte uker. Dette er derfor ikke en fungerende løsning enda, men utviklingen går raskt. Derfor kan det tenkes blindhet ikke lenger vil være et problem om ikke altfor lenge!

See more
Kinesiske forskere har laget kunstige fotoreseptorer av blant annet gull og titan og operert dem inn i mus.
forskning.no
Photos
Videos
Eksamensperioden er igang for fullt, og det begynner å bli trangt om plassen på lesesalene på Gløshaugen... men det trenger ikke nanostudenter å bekymre seg over!😃 Vi er så heldige at vi har fått noen fine leseplasser fra Institutt for Fysikk, som vi har valgt å kalle ✨NANOLAND✨. Den ærverdige åpningen skjedde idag med storfint besøk, bare sjekk videoen!
67
1
Posts

Vårt samarbeidsprosjekt med Spanskrøret, Naborevyen, har sluppet navnet på årets revy: STAYIN' LIVE! 🔥

Sjekk ut promovideoen:
https://www.youtube.com/watch?v=7vjDIT5Twtw

...

Arrangementet finner dere her:
https://www.facebook.com/events/1783673191934883/?ti=icl

Forestillinger:
Kultursenteret ISAK
Fredag 13. april kl. 19:00 (Premiere)
Lørdag 14. april kl. 14:00
Lørdag 14. april kl. 18:00

Kom på kampen mellom radiopirater og politiet! Dette blir gøy! 🕺

See more
KOM PÅ TIMINIS OG SPANSKRØRETS NABOREVYEN 2018: STAYIN' LIVE! Forestillinger: Fredag 13. april kl. 19:00 (PREMIERE) Lørdag 14. april kl. 14:00 Lørdag 14. apr...
youtube.com

Forskere fra ITMO University i Russland har funnet en effektiv måte på å stoppe indre blødninger ved bruk av magnetiske nanopartikler som inneholder enzymet thrombin. Nanopartiklene kan bli injisert intravenøst og føres direkte til ønsket område. Dette kan dermed akselerere lokal koagulasjonsdannelse og redusere totalt blodtap med 15 ganger!

https://phys.org/…/2018-03-magnetic-nanoparticles-internal-…

Scientists from ITMO University have found a way to effectively stop internal bleeding via magnetically driven nanoparticles containing thrombin. A drug based on these nanoparticles can be injected intravenously and delivered straight to the site of a vascular injury. It can accelerate local clot fo...
phys.org
Image may contain: 6 people, people smiling, people sitting and beard
AdamsEplekor

Onsdag denne uken avholdt AdamsEplekor årsmøte på Casablanca, der vi mimret om nok et innholdsrikt år med sang og glede, og snakket om det kommende koråret. Da ...årsmøtet omsider tok slutt var det klart at AdamsEplekor har fått et nytt styre!
Vi ønsker Joakim, Vladimir og Erik lykke til i styret, og takker Johannes, Ole og Oskar for en vel gjennomført styreperiode!

See more

Store nyheter fra Sverige:
Supermaterialet grafén er forventet å revolusjonere alt fra elektronikk til energilagring. Grafén har likevel utfordringer når det gjelder storskala-produksjon fordi grafénlagene ofte agglomererer (klumper seg sammen), som gjør at materialet mister super-egenskapene sine. Nå har Uppsala-forskeren Mamoun Taher kanskje løst gåten ved å lage hybridmaterialet Aros graphene; grafén adskilt av ioniske separatorer. Håpet er at Aros graphene skal lanseres kommersielt gjennom selskapet Graphmatech allerede neste år!

Forskere i Japan har utviklet en skjerm som kan festes på menneskehud! Systemet består av et fleksibelt LED-display og en superlett sensor satt sammen av en elektrode av nanomesh (et uorganisk 2D-materiale) og en trådløs sender. Målingene gjort med sensoren kan da sendes trådløst til mobilen eller skyen. Formålet med teknologien er å forenkle medisinske målinger, spesielt for eldre og uføre, i tillegg til at leger kan følge med på målingene over skyen.

Les mer ved å klikke på bildet, eller ved å følge denne lenken: https://www.nanowerk.com/nanotechnology-ne…/newsid=49447.php

Japanske forskere har utviklet en skjerm som kan festes på menneskehud. Formålet er å bedre livskvaliteten til brukerne.
nrk.no

Du har sikkert hørt at det er umulig å se et atom med det blotte øye, men nå er det blitt tatt et bilde som gjør at man kan begynne å tvile på dette. I bildet nedenfor kan man hvis man ser nøye etter nemlig se en prikk mellom de to spissene. Denne prikken er et kation, nærmere bestemt et positivt ladet strontiumatom, som holdes "fanget" i et elektrisk felt dannet av metallelektroder. Det vi ser er ikke selve ionet, det er lyset det emitterer, så vi kan fortsatt ikke se et ato...m uten kraftige mikroskoper, men å kunne se effektene fra et enkelt atom uten optiske hjelpemidler er fortsatt ganske kult!

Grunnen til at vi ser dette lyset er at ionet blir belyst med en spesifikk blå-lilla farge, da vil det absorbere energien fra lyset før det kvitter seg med denne energien ved å emittere fotoner, altså lys. Slike systemer der man kan undersøke enkeltatomer og ioner gir mye bedre muligheter for å utforske deres egenskaper, og denne spesifikke forskningen ser på kvantefysikkens egenskaper og hvordan dette kan brukes i fremtidige kvantedatamskiner.

See more
Image may contain: 2 people, people smiling, text
Image may contain: 1 person, smiling, text
Image may contain: 1 person
INASCON added 3 new photos.

We are pleased to announce the two first speakers for INASCON 2018!

Professor Peter Bøggild from the Department of Micro- and Nanotechnology at Technical Univer...sity of Denmark.

&

Sofie Snipstad, post-doc and winner of Researchers' Grand Prix 2016, from the Department of Physics at Norwegian University of Science and Technology.

Hope you're as excited as us for these two's presentations!

See more

Vinterens faglige høydepunkt står for døren! Det er en stor glede å ønske velkommen til Grey Goo Symposium 2018!
Med arrangementet ønsker vi å skape en ny plattform der relevante bedrifter møter studenter med høy faglig kompetanse innen nanoteknologi. Det vil være fokus på kunnskapsutveksling, og 5.klassinger ved nanoteknologistudiet vil presentere master-/prosjektoppgavene sine. Det vil også være et område for mingling i pausene mellom presentasjoner, der teknologi og fo...rskning står i fokus.

Den store dagen er torsdag 15. februar i R5. Det vil bli servert lunsj, kaffe, kaker og frukt. I år får vi besøk av 5 spennende bedrifter. Så sett av hele dagen og bli med på en fantastisk dag proppfull med nanoteknologi!

Program finnes under "bilder"-seksjonen!

See more
FEB15
Thurs 09:00 UTC+01R5, Realfagbygget
57 people went

Snart kan nanoteknologi hjelpe deg med å unngå knuste skjermer og sprekker i glasset på mobiltelefonen din! Selskapet Akhan Semiconductor tester ut en tynnfilm basert på metanbaserte diamanter som belegg på blant annet mobilskjermer og kameralinser. Produktet bruker nanokrystaller, der krystallene er arrangert i en tilfeldig struktur, noe som skal motvirke riper og sprekker i glasset. Målet er at det skal kunne bli tatt i bruk på mobiltelefoner i løpet av 2019.

https://www.digi.no/…/diamantbasert-glass-kan-komme-…/429823

Men allerede er teknologien forsinket.
digi.no

Også i år tok Timini over toppene i Åre! ❄️
📸: Preben Thambiah

Image may contain: one or more people, sky, snow, outdoor and nature

Blomsterblader - fra for eksempel Lotus - er forbilder når stipendiat Il Woong Park forsker på ulike overflater. Han har greid å imitere overflatestrukturer fra blader på nanolab!

Blomsterblader - fra for eksempel Lotus - er forbilder når stipendiat Il Woong Park forsker på ulike overflater. Han har greid å imitere overflatestrukturer fra blader i nanolaben.

Il Woong Park is doing his research in the laboratory, imitating nature’s own surfaces. (Photo by Maren Agdestein / NTNU) In the world, there are two types of surfaces. One is the friend of water, while the other is not. They are called the hydrophilic surface and the hydrophobic surface. Why do y...
ntnutechzone.no

Samsung melder om et stort gjennombrudd innen batteriteknologi; Ved å ta i bruk silisiumoksid-nanopartikler dekket med grafén som elektrodemateriale, kan de øke kapasiteten til Li-ion batterier med 45%! Dette kan føre til fem ganger raskere ladehastighet enn idag. Videre fungerer batteriene ved høyere temperaturer, noe som også gjør dem aktuelle for El-biler!
Teknologien er fremdeles på forskningsstadiet, men vi følger spent med!

En «ball» av superstoffet grafén skal gjøre underverker, ifølge selskapet.
tek.no

Noen ganger kan fremskritt med noe veldig smått, føre til fremskritt innen det veldig store. At karbonnanorør kan brukes til å utforske verdensrommet er definitivt et eksempel på dette. Grunnen til dette er at man nå, ved hjelp av karbonnanorør, kan produsere noe kalt "vantablack". Dette er et veldig svart stoff som absorberer hele 99,98 prosent av alt lys som treffer overflaten, noe som f.eks. fører til at en ikke lenger kan se tredimensjonale former hos objekter som er dekket av det. Dette kan blant annet brukes somet filter når en skal utforske verdensrommet. Smått har aldri vært større!

VANTABLACK: Forskere har funnet opp en svartfarge som absorberer 99,98 prosent av alt lys. Dette gir store muligheter for blant annet utforskingen av verdensrommet. Video: CNN
dagbladet.no

Styret17 hadde i dag sitt siste Styremøte, og tyvstartet samtidig adventstiden med julefrokost, gløgg og pepperkaker på kontoret. 🎅🕯️ Litt trist at det nærmer seg slutten på året i Styret, men vi er sikre på at Styret18 kommer til å gjøre en fantastisk jobb, og gleder oss til å se hva de får til! 😃💙

Image may contain: 8 people, people smiling, people sitting and indoor