Posts

Vitalkost AS har trukket tilbake Saltå Kvarn Bokhvetemel 500g, best før 12-2018, batch 25 grunnet spor av melkepulver i bokhvetemelet.

Vitalkost AS har trukket tilbake Saltå Kvarn Bokhvetemel 500g, best før 12-2018, batch 25. Årsaken er at er funnet spor av melkepulver i bokhvetemelet.
matportalen.no

Er fisk farligere enn annen mat?

Salat og sild er forskjellige, men som all annen mat inneholder de små mengder av uønskete stoff. I de ulike matvarene er det ulike stoffer vi må være mest oppmerksomme på.
matportalen.no
Photos
Videos
Mattilsynet: Dette bør du vite om vannkvalitet
20
1
Posts

Både Tine og Unil endrer merkingen fra Zero til Uten (tilsatt sukker) på produktene. Det er samme ordlyd som Q-meieriene bruker, skriver Dagbladet. Mattilsynet mener begrepet «zero» kan oppfattes av forbrukere som sukkerfritt og dermed også uten kalorier. «Zero» betyr null, for eksempel ikke sukker eller fett. Når «zero» benyttes i merkingen på melk og melkeprodukter om "uten tilsatt sukker", kan forbrukere villedes fordi produkter med melk har et naturlig innhold av sukker.
Les mer om merking av mat på Matportalen http://www.matportalen.no/merking/tema/merking_av_mat/

Mattilsynet strammer inn sukkerfri-merking.
dagbladet.no

Godt.no gir deg tips om hvordan du bør oppbevare ost i kjøleskapet. Temperaturen i kjøleskapet bør alltid være 4 ºC eller lavere. På Matportalen får du kjøleskap råd. http://www.matportalen.no/…/kva_er_riktig_temperatur_i_kjol…

Uansett om du har kjøpt den faste gulosten på butikken, eller om du har investert i en dyrere fersk ost, så er det noen tommelfingerregler Fromagerie i Oslo og Tingvollost alltid gir sine kunder.
godt.no

I 2016 ble det tatt 3947 prøver av norske landdyr og animalske produkter. I én prosent av prøvene ble det funnet rester av legemidler eller forurensende stoffer i mengder som var over grenseverdiene.

Mattilsynets overvåkingsprogram av fremmedstoffer i 2016, viser ingen alvorlige funn i kjøtt eller andre animalske produkter.
matportalen.no

I følge Aftenposten er det flertall på Stortinget for en ny matkastelov. En gjennomsnittlig norsk forbruker kaster hvert år 42 kilo mat som kunne vært spist. Matsvinn i hele matkjeden utgjør 68 kilo i året. «Utgått på dato» er en av hovedårsakene til at vi kaster mat. Lær deg mer om holdbarhetsmerking og oppbevaring av mat på Matportalen.
http://www.matportalen.no/…/tema/merking_a…/haldbarheitsdato

I fjor høst mente regjeringen det ikke var nødvendig med en matkastelov. Nå krever flertallet på Stortinget at de fremmer et forslag til ny lov.
aftenposten.no

Færre sushirestauranter jukser med smørfisk, og mange har kuttet det helt ut av menyen. Det er konklusjonen etter undersøkelser Mattilsynet har gjort i Oslo, og analyser av prøver fra sushisteder over store deler av landet.

Færre sushirestauranter jukser med smørfisk, og mange har kuttet det helt ut av menyen. Det er konklusjonen etter undersøkelser Mattilsynet har gjort i Oslo, og analyser av prøver fra sushisteder over store deler av landet.
matportalen.no

Det er sunt og bra for helsa å spise fisk!, men du bør unngå sjømat fra områder med miljøgifter. Se hvilke steder det gjelder og hvilke typer sjømat du ikke bør spise.

Hvis fisk og skalldyr fra forurensede områder har for høyt innhold av miljøgifter, gir Mattilsynet advarsler om å begrense eller ikke spise visse typer sjømat fra disse områdene.
matportalen.no

Fiskemannen Tomatsild 380 g med best før dato 12.07.2018 trekkes fra markedet fordi det er funnet en glassbit i ett av produktene.

Det er funnet en glassbit i Fiskemannen Tomatsild 380 g med best før dato 12.07.2018. Produsenten kan ikke utelukke flere tilfeller.
matportalen.no

Få tips om hva du bør se etter når du handler fisk.

Ved å se og lukte på fisken, kan du selv vurdere fiskens kvalitet. Her får du noen tips om hva du bør se etter når du handler fisk.
matportalen.no
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
38,512 Views
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
7,491 Views

Bama Gruppen AS trekker tilbake JUICY DATES fra Iran med best før dato 10.06.2018. Årsaken er mistanke om forurensning av hepatitt A. Dadlene er levert til REMA 1000 butikker i Troms og Nordland i midten av november 2017.

Bama Gruppen AS trekker tilbake JUICY DATES fra Iran med best før dato 10.06.2018. Årsaken er mistanke om forurensning av hepatitt A, etter utbrudd i Danmark der dadler er mistenkt smittekilde.
matportalen.no

– Vi er midt i høysesongen for norovirus. Viruset skilles ut med avføringen til menneskene, som går ut i sjøen. Da kan det være en risiko for at det er norovirus i stillehavsøstersen nå, sier seniorinspektør Merete Hestdal i Mattilsynet til NRK. Hvis du tror du har blitt syk av maten eller drikkevannet bør du varsle Mattilsynet
http://www.matportalen.no/matsmitte_og_hygi…/…/syk_av_maten/

– Vi er midt i høysesongen for norovirus, sier Merete Hestdal i Mattilsynet.
nrk.no

I følge TV2 Matkontrollen ønsker Forbrukerrådet 18 års grense på kjøp av energidrikk på grunn av koffeininnhold. For barn og ungdom vil selv et lavt inntak av koffein gi uheldige virkninger. Les mer på Matportalen.
http://www.matportalen.no/…/vaer_oppmerksom_paa_hvor_mye_ko…

Matkontrollen (TV 2): I flere land innføres det nå aldersgrense for å få kjøpt energidrikk i butikkene, og Forbrukerrådet ønsker at det samme skal skje i Norge.
tv2.no
Antall nøkkelhullsprodukter har økt kraftig siden merket ble etablert i Norge. I 2009 var det 409 produkter, mens i en rapport publisert i 2017 var det 2229 produkter. Og to av tre nordmenn mener merkeordningen er god.
matportalen.no