09:07:03Vinter-OL 2018direkte

Festet innlegg
Jentenes slalåm blåste bort, OL-krise for alpint
14. februar kl 03:37av Olav Rege Olsen

Nordmannen Atle Skårdal har det stritt i OL. Han er rennsjef for jentenes alpinøvelser og avlyste onsdagens slalåm på grunn av sterk vind.

Tirsdag måtte guttas kombinasjon barberes ned med en mini-utfor uten hopp for å komme i havn med konkurransen. Pyeongchang-området ligger svært utsatt til for vind. Det er ikke mange reservedager til rådighet.

Værprognosene for torsdag og fredag er imidlertid oppløftende: Vinden ser ut til å skulle løye mye de dagene, men det er fortsatt mye igjen av OL etter det.

Kvinnenes slalåm skal nå etter planen gå fredag.

Nina Haver-Løseth, bildet, Maren Skjøld og Kristin Lysdahl skulle kjørt slalåm for Norge onsdag. Nå er rennet utsatt på grunn av den sterke vinden.
Nina Haver-Løseth, bildet, Maren Skjøld og Kristin Lysdahl skulle kjørt slalåm for Norge onsdag. Nå er rennet utsatt på grunn av den sterke vinden.
FOTO: NTB scanpix

(©NTB)

Siste innlegg

TIPS OSS
 • 08:30 av Daniel Røed-Johansen

  Skulle møte Norge - avga positiv dopingprøve

  FOTO: NTB scanpix

  Den slovenske landslagsspilleren Ziga Jeglic skulle egentlig spilt mot Norge i skjebnekampen i ishockey denne morgenen. Nå har han imidlertid avgitt en positiv dopingprøve.

  - Utøveren har akseptert at han har brutt dopingreglementet. Derfor er han suspendert fra å konkurrere videre i OL. Han vil forlate utøverlandsbyen i løpet av 24 timer, heter det i en uttalelse fra Idrettens voldgiftsrett (CAS).

  Jeglic scoret det avgjørende straffeslaget mot Slovakia på lørdag. Det var i forbindelse med den kampen at den positive prøven ble avlagt.

  Han testet positivt for stoffet fenoterol. I en uttalelse sier Jeglic at den positive prøven skyldes astmamedisin. Han sier videre at han glemte å søke om medisinsk fritak for å bruke medisinen.

  Dermed har OL i Pyeongchang fått sin tredje dopingsak. En av dem handler om curlingspiller Aleksandr Krusjelnitskij, som var med på å slå Norge i bronsefinalen forrige uke. Den saken kan du lese mer om her.

  OLs første dopingsak var mot den japanske kortbaneløperen Kei Saito.

 • 08:02 av Daniel Røed-Johansen

  Selvsikker melding før Norge-duellen

  FOTO: TT / NTB scanpix

  Sverige greide ikke å hamle opp med Norge under lørdagens stafett. Men onsdag får de en ny sjanse. Da står sprintstafett på programmet i Pyeongchang. 

  Det vil ikke overraske om gullkampen vil stå mellom Sverige og Norge. Charlotte Kalla og Stina Nilsson går for svenskene, mens Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla går for Norge.

  Dagen før duellen kommer Kalla med en selvsikker melding.

  - Jeg ville ikke likt å møte Stina i en spurtduell. Hvis det blir hun mot Maiken på oppløpet, føles det bra, sier Kalla, ifølge Aftonbladet.

  Charlotte Kalla kan ta sitt andre gull i dette mesterskapet. Hun vant 15 kilometer med skibytte. Det samme kan Stina Nilsson. Hun gikk til topps på sprinten. Bjørgen og Falla vil imidlertid gjøre alt de kan for å stoppe svenskenes gulljakt. 

 • 07:03 av Daniel Røed-Johansen

  Sverige åpner for OL-øvelse i Norge

  FOTO: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

  Dette er scener fra åpningsseremonien under Lillehammer-OL i 1994. De olympiske lekene var en folkefest, men siden den gang er ingen norske OL-planer blitt realisert.

  Nå kan imidlertid Norge få en smakebit på å arrangere OL - via Sverige.

  Sverige jobber for å få OL i 2026. Planen er at de fleste av øvelsene skal arrangeres i hovedstaden Stockholm, men ikke alle.

  Samtidig er de opptatt av å levere en søknad som involverer minst mulig anleggsbygging. Slik skal kostnadene holdes nede. Og dermed ønsker de ikke å bygge et nytt bob- og akeanlegg.

  Det åpner for Norge. Lillehammer har allerede et bob- og akeanlegg.

  – IOC mener bob- og aking kan avholdes i et annet land. Det finnes en drøm om Norge, Latvia eller Tyskland, sier sjef for den svenske OL-kampanjen, Richard Brisius til VG.

  Idrettspresident Tom Tvedt er positiv.

  – Anlegget står jo der allerede, og dette vil bare styrke det. Vi er positive til at anleggene våre blir brukt, sier Tvedt til VG.

  Og vet du hva? Nå trenger vi et gjensyn med denne:

 • 06:50 av Daniel Røed-Johansen

  Slik stiller Sverige i sprintstafetten

  Stina Nilsson.
  Stina Nilsson.
  FOTO: Reuters / NTB scanpix

  Sveriges lag i onsdagens sprintstafett er nå bekreftet. På damesiden går Charlotte Kalla og Stina Nilsson, mens Marcus Hellner og Calle Halfvarsson går på herresiden.

 • 06:32 av Daniel Røed-Johansen

  Kan Norge slå gullrekorden?

  Håvard Lorentzen.
  Håvard Lorentzen.
  FOTO: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

  I går ble det en ny, fantastisk OL-dag. Håvard Lorentzen sikret Norges første OL-gull på skøyter på 20 år. Hoppgutta vant OL-laggullet for første gang. Med 28 medaljer har Norge nå slått sin egen OL-rekord. 

  Vi har knapt landet, men i dag kan det bli mer. Og det kan bli ny rekordtangering. Norge står nå med 11 gullmedaljer i disse lekene. Rekorden fra Salt Lake City-OL i 2002 er 13.

  Både mix-stafett i skiskyting og kombinert byr på nye gullmuligheter i dag. Få full oversikt over OL-dagen her.

 • 06:22 av NTB

  Big Air-finalen flyttet til torsdag

  FOTO: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

  Silje Norendal og de elleve andre finaleklare snowboardernes finale i Big Air er flyttet fra fredag til torsdag i Pyeongchang.

  Årsaken til at finalen fremskyndes, er at det er spådd mye vind fredag.

  Vinden ødela mye under kvinnenes slopestylefinale forrige uke, og arrangøren ønsker ikke å risikere at det samme skjer igjen.

  Etter den finalen var Norendal langt nede.

  - Jeg husker nesten ikke hva jeg gjorde i runet mitt, fordi jeg var livredd, sa hun. Les mer om det her.

 • 04:27 av Olav Rege Olsen

  Svendsen går ankeretappen på mixed-stafetten

  Rekkefølgen for det norske laget på mixedstafett i skiskyting er klar. Marte Olsbu går først ut, mens Tiril Eckhoff har fått den andre etappen.

  Johannes Thingnes Bø sender ut Emil Hegle Svendsen på den siste. Svendsen hadde en tung start på OL, men gikk søndag inn til bronsemedalje på fellesstarten.

  Norge tittelforsvarer på distansen, som stod på OL-programmet for første i gang i Sotsji for fire år siden.

  Tirsdagens mixed-stafett starter klokken 12:15.

  Emil Hegle Svendsen skal gå den siste etappen for Norge på tirsdagens mixed-stafett,
  Emil Hegle Svendsen skal gå den siste etappen for Norge på tirsdagens mixed-stafett,
  FOTO: NTB scanpix
 • 04:20 av NTB

  Tung dag for Ulsrud og Norge

  De norske curlinggutta er hardt ute i OL etter 3-10-tap mot Storbritannia i morgenkampen tirsdag. Steinene var absolutt ikke med Norge.

  Norge fikk en svak start og lå under hele 0-4 etter to omganger.

  Les mer om kampen her!

 • i går21:23 av Nicholas Bergh

  Gullet fikk lillebror til å brøle

  Da Håvard Holmefjord Lorentzen tok OL-gull i dag, fulgte lillebror og Sandefjord-spiller Håkon (20) spent med fra et hotellrom i Spania.

  "Kom igjen! Kom igjen!" hylte lillebror Lorentzen da løpet var i gang. Da storebror tok ledelsen med én hundredel, brølte Håkon Holmefjord Lorentzen ut av glede.

  Se videoen her:

  Håkon Holmefjord Lorentzen har tidligere spilt i Brann. Nå er han altså på treningsleir i Spania med sin nåværende klubb Sandefjord.

  Lillebror Lorentzen har snakket med Bergens Tidende om brorens gull tidligere i dag. Les mer her: – Jeg satt nesten i transe.

Vis flere
Cachefeed: v1.1 - Source - daf29aaba635ff53a3c1309fe0648341